Clotilde Davenne

Clotilde Davenne fra Chablis

Clotilde Davenne er blant de “nye” produsentene av Chablis. Hun har i over 15 år vært ansatt hos Jean-Marc Brocard som ønolog og vinmaker, men startet for noen år siden egen produksjon. Clotilde Davenne etterstreber biodynamisk dyrking av sine druer og har svært lave avkastninger i vinmarkene sine, de fleste av gammel årgang. Vineriet er et moderne anlegg med temperaturkontrollerte tanker av stål og epoxy, det benyttes ingen eikefat under vinifikasjonen.

Clotilde Davenne

Clotilde Davenne

Clotilde Davenne er en fargerik og målrettet ung kvinne. Iløpet av sine mange år i Chablis har hun bygget seg opp god kjennskap til de forskjellige områdene og vinmarkene. På midten av 1990-tallet begynte hun å kjøpe gamle vinmarker som var til salgs og har i tillegg ervervet et nydelig, gammelt hus i Préhy hvor hun bor og lager vin. Vinmarkene er fordelt over flere forskjellige plotter, fellesnevneren er at de er gamle og vanskelig tilgjengelig, og av den grunn ble solgt. De gamle kronglete vinmarkene er lite produktive (med avkastning ned i 20hl/ha) og er derfor ikke like interessante for de store husene, men vinstokkene fra disse vinmarkene lager druer med en konsentrasjon og mineralitet utenom det vanlige.

Filosofien til Clotilde Davenne er å drive så nærme biodynamisk som mulig, og de 8 ha med vinmark hun disponerer blir drevet uten bruk av kjemikalier. Hennes vinmarker er av varierende alder. Fra de unge i Saint Bris, til vinmarkene i Chablis som er 35 år gamle og til de eldste vinmarkene som er beplantet med Aligoté og ca 100 år gamle. Vinmarkene i Chablis er dessuten plantet så trangt at det ikke er mulig å bruke traktor, alt blir gjort for hånd.

All vinifikasjon hos Clotilde Davenne skjer på enten stål eller epoxy tanker. Filosofien er minimal intervensjon og druene høstes generelt sent, for å oppnå større modenhet.
Samtidig benytter hun lang skallkontakt og alle vinene ligger sur lie for å oppnå større kompleksitet og struktur. Alle vinene spontangjærer under kontrollert temperatur, men i enkelte årganger avsluttes alkoholisk fermentasjon med kultivert gjær for å unngå restsukker og ettergjæring. Første årgang Clotilde Davenne vinifiserte var i 2004, og første årgang som ble vinifisert på Les Temps Perdus(vingården hennes) var i 2005.

Clotilde-Davenne

Link til våre produkter fra Clotilde Davenne

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.