Francois Villard

Frankrike/Rhône Nord

François Villard jobbet i restaurantbransjen frem til 1985. Så jobbet han som kokk på et sykehus i 3 år. Deretter ønsket han å bli sommelier, men mente at det var enklere å bli vinbonde. François er selvlært vinmaker og kommer ikke fra en familie med lange vintradisjoner. Faren dyrket korn, og likte ikke engang vin. Han plantet sine første stokker i 1989 og leide samtidig noen vinmarker. Vineriet stod klart i 1997. I dag produserer Villard ca. 250.000 flasker fordelt på 25 cuveer, og eier ca. 30 ha fordelt på Vin de France, Saint Peray, Saint-Joseph, Condrieu, Côte-Rôtie, Croze-Hermitage og Cornas.
Robert Parker definerer Villard som en av de store fra Nord-Rhône, og filosofien til Villard er:
- Optimal modning på druematerialet
- Eikebruken har blitt redusert i nyere tid
- Benytter ikke sprøytemidler
- Alle drue høstes for hånd
- Naturgjær

Drikke fra denne produsenten

Ingen drikke tilgjengelig.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.