Loire

Frankrike

Loireelven strekker seg fra Nantes ved Atlanterhavet i vest og langt inn i landet, nesten helt til Chablis i øst. Langs denne langstrakte elven er både klima, jordsmonn og tradisjoner svært ulike i, men likevel finnes det visse likheter i vinene; de er gjerne lette og forfriskende med en merkbar syre og har stort sett nokså overkommelige priser. Godt over halvparten av vinen fra Loire er hvite. 

Loire deles gjerne inn i fire områder, og starter med Pays Nantais i øst, fortsetter med Anjou-Saumur, Touraine og Øvre Loire. Pays Nantais har maritimt klima og er hjemland til den svært skalldyrvennlige og knusktørre Muscadet som lages på druen Melon de Bourgogne. I Anjou og Touraine er de hvite vinene gjerne noe søtere, ofte botrytisinfiserte, og basert på Loires «egen» drue; Chenin Blanc. Her finner vi også friske og strukturerte røde viner basert på Cabernet Franc fra Chinon og Bourgueil. I Øvre Loire finner vi Sancerre og Pouilly som er anerkjent for sine aromatiske, tørre og mineralrike viner basert på Sauvignon Blanc.

Områden i Loire

Sancerre
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.