Lombardia

Italia

Lombardia er mest kjent for produksjon av røde viner og produksjonen av god musserende vin. I Valtellina, nord i regionen, produseres gode viner av Nebbiolo druen (lokalt kalt Chiavennasca) som Sassella, Inferno og Sforzato, eller også kalt “Sfursat”, en kraftig og fyldig vin laget av tørkede Nebbiolo druer.

Av særlig betydning er produksjon av Franciacorta viner, mye verdsatt for sine musserende viner, produsert med den klassiske Champagne metoden i ulike stiler. Druene som blir brukt er Chardonnay, Pinot Bianco og Pinot Nero.
I Franciacorta lages også røde viner. Av stor interesse er også Oltrepò Pavese området der det produseres viner av Cortese druen, Riesling, Pinot Nero, Barbera og Bonarda.
Andre populære druesorter som vi finner i denne regionen er Trebbiano fra Lugana til produksjon av Lugana vin og Groppello. Sist nevnt er typisk fra Gardasjøen området. En annen sjelden og verdifull lokal drue er Moscato Scanzo, som brukes til å produsere vin som har sammen navn og som absolutt fortjener mer oppmerksomhet.

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.