Høstsesongens mat

Høstsesongens mat

Nå som høstmørket har kommet over oss er det naturlig at vi vil kose oss i hjemmet med tente lys og koke gode høstgryter på viltkjøtt med gode, runde rødviner. Til høstgryter passer det best med viner som består av fyldighet og karakter! Mine favoritter er Amarone eller Ripasso fra Valpolicella.

På denne tiden av året drikker vi nordboere som mest vin, mer enn hva vi drikker resten av året. Det er alltid like spennende og se de nye vinsortene som lanseres når høstsesongen kommer oss i møte.
I gamledager spiste vi større mengder mat for å klare oss igjennom en kald vinter, i dag lager vi fortsatt større mengder mat i høstsesongen. Nå som mørket kommer smygende over oss, kan man også kjenne ekstra på trettheten. Studier viser også at suget etter sukker øker. Med rett mat og trim kan man unngå den tyngste trettheten.

Råvarer som hører høsten til er først og fremst vilt som elg, and og due, hare og villsvin. Dessverre er det ikke like lett å få villsvin av god kvalitet her i nord.

 

lamm gryta1

Økologiske viner er noe som er på vei opp og blir alt mer populært. Og mange flere handler sine økologiske viner online. Økologiske produkter har blitt ett stort marked, og at vin også skulle inngå i denne trenden skulle ingen tro.

Sannheten om de økologiske vinene er at de er like gode som de ikke økologiske, det går ikke utover smaken på vinen. Det som gjør vinen unik er at druene er organisk odlet og produseres på et økologisk vis.

Og helt plutselig kan du drikke vin med god samvittighet, og vite at du akkurat da bidrar til ett bedre miljø. Ingen skulle vell tro at vi kan drikke vin og samtidig hjelpe jordens klima.
Håper dere får en koselig høst med fantastiske smaksopplevelser innom mat og vin!

 

Link til våre Amaroneviner – klikk her

Link til våre Ripassoviner – klikk her

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.