Ost og vin

Ost og vin er en klassisk kombinasjon.

Ost og vin er og blir en klassiker. Noen velger å servere osten som dessert, andre setter den frem etter middagen er fortært. Ost kan også være godt bare som fingermat- når du måtte ønske.
Hva slags vin som passer til hvilken ost er en smakssak. Dersom du synes det smaker godt, er det rett kombinasjon for deg. Nedenfor byr vi på noen ost- og vinkombinasjoner som vi synes smaker godt.

Champagne og ost
Hvorfor ikke avslutte måltidet på en litt festlig måte og by på champagne til desserten? Mange champagner er så gode at de er som en dessert i seg selv. Ostekake for eksempel, smaker ypperlig til champagne. Ved kombinasjonen med ostekake og champagne er det viktig at kaken har godt med syre. For eksempel en ostekake med syrlige epler.

Hvitvin og ost
At en bare kan drikke rødvin med ost stemmer ikke i det hele tatt. Det er faktisk mange som foretrekker å drikke hvitvin sammen med ost, da en vin som er litt friskere gir en god kombinasjon til smaksrike oster. Hva med en god riesling, som vil passe fint med kraftig kittmodnet ost, eller for eksempel en Munster. Skal du spise ferskoster vil det passe med en vin som er tørr og med en fruktig smak, kanskje med innslag av pære og honning.

Rødvin og ost
Kraftige røde viner er en god kombinasjon sammen med ost. Gjerne med for eksempel med en ost som Manchego, da kraftigere viner passer godt sammen med den salte og kraftfulle smaken i osten. En moden vin vil gjerne passe godt med en moden ost.

Her kan du søke etter våre produkter

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.