Pochert eple bakt i vaniljesaus

Pochert eple bakt i vaniljesaus

30 minuter 2 personer

Pochert eple bakt i vaniljesaus, toppet med knust ingefær-kjeks

Start med vaniljesausen. Hell fløten i en kjele, varm opp til kokepunktet og trekk deretter kjelen til side. Pisk sammen eggeplommer og sukker til det er lyst og luftig. Tilsett den varme fløten litt etter litt mens du hele tiden pisker.
Pass på at du ikke heller i for mye fløte hver gang. Sil sausen når alt er godt blandet og hell den deretter i en mugge.

Hell dessertvin, sukker, vaniljen, sitronskallet og kardemommebelgene i en kjele og kok opp. Tilsett eplene og småkok i ca. 20 minutter til eplene er myke og sirupen begynner å få litt farge. Ta kjelen vekk fra varmen og avkjøl.
Varm ovnen til 150° C. Fordel ¼ av de avkjølte eplene i to ildfaste skåler og hell vaniljesausen over. Sett skålene i et vannbad, vannet bør stå halvveis opp på bollene og bak i ovnen i ca. 15 – 20 minutter. Ta de ut og la de stå i 5 minutter før servering. Pynt med resten av epler og revet sitronskall. Knus ingefærkjeksene og strø over.

En Tokaji eller Demi-sec Champagne vil passe til denne retten.

Ingredienser

190 ml dessert-vin
165 g sukker
1 vaniljestang, kun frøene
3 biter sitronskall
3 hele kardemommebelger, lettere knust
2 Pink Lady epler, skrelt, kjernehus fjernet, hvert skåret i 8 båter
Revet sitronskall fra 1 sitron
2 stk ingefærkjeks av god kvalitet

Vaniljesaus
300 ml kremfløte
4 eggeplommer
35 g sukker

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.