Rabarbra- og jordbærkompott med bringebær, mandelsmuler og marengs

Rabarbra- og jordbærkompott med bringebær, mandelsmuler og marengs

40 minuter 2 personer

Rabarbra- og jordbærkompott med bringebær, mandelsmuler og marengs

Italiensk marengs er søtere, bløtere og mer glansfylt enn den tradisjonelle. Den stekes ikke, men brunes lett ved å bruke en gassbrenner eller evt. sette den inn under grillelementet i stekeovnen.

Forvarm ovnen til 200° C. Smør og kle et stekebrett med bakepapir. Sikt mel og bakepulver og sett til side. Pisk sammen smør og fint sukker med en mikser. Pisk til det blir hvitt og luftig og til sukkeret er oppløst. Pisk inn ett og ett egg. Fold inn mel og bakepulver-blandingen, og deretter blandes melk og vanilje inn. Fordel røren på bakepapiret og stek i 10-15 minutter. Avkjøl og del i terninger.

Gjør klar mandelsmulene ved å varme en non stick stekepanne. Ha i sukkerbrød-terninger, mandler og sukker og stek på middels varme. Rør kontinuerlig slik at det ikke brenner fast. Ta av fra varmen og avkjøl litt. Ha alt i en blender og kjør til det ser ut som brødsmuler.

Ha sukker og vann i en kjele og varm opp. Sett et sukkertermometer i kjelen og varm opp til blandingen når en temperatur på 127° C. I mellomtiden piskes eggehvitene til myke topper. Fortsett å piske hele tiden mens sukkersirupen helles forsiktig i. Pisk i ytterligere 15 minutter til blandingen er meget blank. Fyll i en sprøytepose.

Bland sammen rabarbra, jordbær og ¼ kopp fint sukker i en kjele og kok opp over lav varme til en myk kompott. Ta vekk fra varmen og avkjøl.

Fordel kompotten, gjerne i ovale former, på to tallerkener. Rør bringebærene sammen med ¼ kopp sukker og fordel over kompotten. Dryss over mandelsmulene og sprøyt marengsen i topper. Avslutt med gassbrenner eller sett i ovnen under grillelementet i et par minutter.

Kan anbefale en Brachetto til denne retten.

Ingredienser

400 g rabarbra, renset og hakket
100 g jordbær, hamsen fjernet og skåret i skiver
50 g fint sukker
200 g friske bringebær
50 g sukker

Vanilje-sukkerbrød
125 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
125 g fint sukker
225 g mykt smør
2 egg
125 ml melk
Frø fra 1 vaniljestang

Mandelsmuler
100 g vanilje-sukkerbrød skåret i terninger
50 g hele mandler
2 ts fint sukker

Italiensk marengs
180 g sukker
90 ml vann
90 g eggehviter

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.